Børn i familier med alkoholproblemer

De fleste børn, der vokser op i familier med alkoholproblemer, får først hjælp, når de er voksne og selv søger den. Men hjælp allerede i barndommen kan gøre en stor forskel. Derfor er det vigtigt, at pædagoger og lærere tør at tale med barnet om, hvordan han eller hun har det derhjemme. Få viden om hvilke tegn, du skal være opmærksom på og få gode råd til samtalen med barnet og forældrene her på siden.

""

Tegn

Det kan være svært at skelne tegn på alkoholproblemer i familien fra tegn på andre vanskeligheder eller problemer i et barns liv.
""

Samtalen med barnet

Det kan gøre en stor forskel for barnets liv, når en voksen tager initiativ til at tale med et barn om alkoholproblemer derhjemme.
""

Samtalen med forældre

Det er svært for både fagpersoner og forældre at tale om alkoholvaner og problemer. Her kan du få råd til, hvordan man kan tage samtalen.

Hjælp allerede i barndommen kan mindske de psykiske konsekvenser, som vi ved, det kan få for barnet at vokse op i en familie med alkoholproblemer. Og det kan hjælpe hele familien. Herunder kan du finde Mette og Nannas fortællinger. De voksede begge op i familier med alkoholproblemer og fik hjælp hos DeDrikkerDerhjemme. Du kan også se filmen om folkeskolelærer Marianne Østergaard, der greb ind, da hun så et barn i sin klasse, der ikke havde det godt.

""

Mettes historie

I filmen kan du høre, hvordan Mette fik hjælp hos DeDrikkerDerhjemme.
""

Nannas historie

Nanna voksede op med en far, der drak. I filmen fortæller hun om, hvad det betød for hendes barndom og hvad det betyder for hendes liv i dag
""

Tag hånd om barnet

Marianne Østergaard greb ind, da hun så et barn, der ikke trivedes. Hør Mariannes historie her.